pinnacle-studio > Maskit ja liikkeenseuranta > Esineidentunnistuksen käyttäminen maskin seuraamiseen
Esineidentunnistuksen käyttäminen maskin seuraamiseen
Voit käyttää esineidentunnistusta avuksi maskin käytössä videoleikkeidesi liikkuviin esineisiin. Esineidentunnistus käyttää tekoälyä (AI) yleisten esineiden tunnistamiseen ja niiden seuraamiseen videoleikkeessä automaattisesti. Jos esine havaitaan, maskia säädetään automaattisesti ruudusta toiseen. Jos esine peittyy tai seuranta katkeaa missään kohti, tarvitaan hienosäätöä. Jos esinettä ei tunnisteta, voit muokata maskin muotoa ruudusta toiseen. Lisätietoja on kohdassa Muotomaskin muokkaaminen ruutu kerrallaan.
* Esineidentunnistuksen käyttäminen maskin seuraamiseen
1 Valitse aikajanalla leike, jonka haluat peittää, ja napsauta Maski, jotta Maski-paneeli tulee näkyviin. Lisää maski suoraan leikkeeseen napsauttamalla Luo leikemaski.
2 Napsauta Maski-paneelissa Luo muoto -painiketta.
3 Napsauta Soitin-paneelin Maski-esikatselualueella Sivellin-työkalua .
Älykäs reuna -valintaruutu on oletuksena valittuna, jotta esineen reunat tunnistetaan automaattisesti.
Opmerking: Voit käyttää mitä tahansa Sivellin-alivalikon työkaluja esineesi valintaan, ja voit poistaa Älykäs reuna -valintaruudun valinnan, jos et tarvitse reunojen tunnistusta.
4 Kun esine on valittu, napsauta esikatselualueen yläpuolella näytettävää Valmis-painiketta .
5 Jos esine on tunnistettu, voit napsauttaa Muoto-alueen Seuraa-painiketta (painike ei ole käytettävissä, jos esinettä ei ole tunnistettu).
Käsittely saattaa kestää jonkin aikaa leikkeen koosta ja monimutkaisuudesta ja tietokonejärjestelmästäsi riippuen.
6 Tarkista seurattu maski ja katso, tarvitseeko sitä säätää. Ennen manuaalisen muutosten tekemistä voit kokeilla muuttaa Herkkyys-asetusta (Seuraa-painikkeen alla). Voit sitten napsauttaa Seuraa-painiketta uudelleen ja luoda seurannan tuloksen uudelleen. Alhaisemmat Herkkyys-arvot sisällyttävät maskiin enemmän alueita ja korkeammat arvot vähemmän.
Lisätietoja maskin hienosäädöstä on kohdassa Muotomaskin muokkaaminen ruutu kerrallaan.
7 Napsauta Maski-paneelissa Toiminto-välilehteä ja valitse haluamasi Maskin ominaisuudet.