Vormmaskers bewerken
U kunt een masker bewerken om het gebied te wijzigen dat het masker beslaat. Als het masker op een videoclip wordt toegepast, kunt u per frame voor- en achteruitgaan en een masker nauwkeurig wijzigen of fijn afstemmen. U beschikt over twee opties om een masker te bewerken.
Aanpassen: Hiermee kunt u het huidige masker fijn afstemmen. U kunt bijvoorbeeld de positie van het masker aanpassen of kleine wijzigingen aanbrengen om gebieden toe te voegen of te verwijderen.
Vervangen: Hiermee kunt u een masker volledig opnieuw tekenen, maar beschikt u over een omtrek van het vorige masker ter referentie.
* Een vormmasker van frame tot frame bewerken
1 Voer een van de volgende handelingen uit:
Maak een vormmasker.
Opmerking: Als u een onregelmatige vorm die beweegt maskeert, raden we u aan om het gereedschap Penseel te gebruiken met Intelligente randselectie ingeschakeld om uw masker te maken.
Kies een gevolgd masker dat u fijn wilt afstemmen.
2 In het gebied met de maskereigenschappen moeten keyframes ingeschakeld zijn voor de vorm die u hebt gemaakt.
3 Gebruik de afspeelfuncties in het voorbeeldgebied van Masker om door de frames te bewegen. Stop waar u het masker wilt bewerken, zodat het uw doelgebied bedekt.
4 Voer in het deel met de eigenschappen van Vormen een van de volgende handelingen uit:
Klik op de knop Aanpassen en gebruik de gewenste tools om de vorm te wijzigen in het voorbeeldgebied van Masker. Gebruik bijvoorbeeld het gereedschap Selectie om de positie van het masker te wijzigen of om het formaat ervan aan te passen of om het masker te draaien, gebruik het gereedschap Penseel met of zonder Intelligente randselectie om het masker uit te breiden of gebruik het gereedschap Wisser om delen van het masker te verwijderen.
Klik op de knop Vervangen en gebruik het gereedschap Penseel in het voorbeeldgebied van Masker (met Slimme randselectie of een ander gereedschap van uw voorkeur), om het masker opnieuw te tekenen (de omtrek van het vorige masker blijft als hulp aanwezig).
Omtrek in de modus Vervangen (links); omtrek met maskeroverlay in de modus Aanpassen (rechts).
5 Klik op de knop Gereed die boven het voorbeeldgebied wordt weergegeven om de wijzigingen toe te passen.
Er worden keyframes toegevoegd voor de bewerkte maskervorm.
6 Herhaal stap 2-5 als u extra frames wilt toevoegen.
De keyframes aan de linkerkant duiden aan waar het masker is gewijzigd of het is vervangen om het masker aan te passen aan een bewegend onderwerp.