Systeemvereisten
Naast uw Pinnacle Studio-software vereist een efficiënt bewerkingssysteem bepaalde niveaus van hardwareprestaties, zoals hieronder staan beschreven.
Houd er ook rekening mee dat specificaties weliswaar belangrijk, maar niet allesbepalend zijn. Het correct functioneren van hardwareapparatuur kan bijvoorbeeld tevens afhankelijk zijn van de stuurprogramma's die door de fabrikanten wordt geleverd. Wij raden u aan de websites van de fabrikant in de gaten te houden voor stuurprogramma's en ondersteuningsinformatie; dit is vaak nuttig bij het oplossen van problemen met grafische kaarten, geluidskaarten en andere apparaten.
* Besturingssysteem
We raden een 64-bits besturingssysteem aan als u HD-materiaal wilt bewerken.
* RAM
Hoe meer RAM-geheugen u hebt, hoe eenvoudiger het werken met Pinnacle Studio is. Voor een goede werking hebt u ten minste 4 GB aan RAM nodig. We bevelen 8 GB (of meer) sterk aan als u werkt met UHD-opnamen, multicamerabewerking gebruikt of werkt met 360 -video.
* Moederbord
Een Intel Core i3- of AMD Athlon 3,0 GHz-processor of hoger is de minimale systeemvereiste, maar voor sommige functies is een krachtigere CPU vereist, zoals een Intel Core i7- of hogere processor als u werkt met UHD-opnamen, multicamerabewerking gebruikt of werkt met 360 -video.
* Grafische kaart
Voor het uitvoeren van Studio moet uw met DirectX compatibele grafische kaart aan het volgende voldoen:
Voor basisgebruik is een VGA VRAM-kaart van 256 MB voldoende; een kaart van 512 MB is vereist voor versnelling van hardwarematige decodering
Een grafisch DirectX-apparaat wordt aanbevolen
* De harde schijf
De eerste keer dat u vastlegt, zal Pinnacle Studio uw harde schijf testen om te controleren of deze snel genoeg is. Videobestanden zijn vaak behoorlijk groot, dus u hebt een flinke hoeveelheid beschikbare ruimte op de harde schijf nodig. 10 GB aan beschikbare ruimte is vereist voor installatie en na installatie is aanvullende verwerkingsruimte vereist.
* Hardware voor het opnemen van video
Studio kan video opnemen van een keur aan digitale en analoge bronnen.
Alle typen aanvullende bestandsgebaseerde opslagmedia, inclusief optische drives, geheugenkaarten en USB-sticks.
Bestanden op drives die aan de computer zijn gekoppeld.
DV- of HDV-videocamera's met een IEEE-1394-verbinding.
Analoge videocamera's en recorders.
Dvd- en Blu-Ray-schijven.
Digitale camera's.