pinnacle-studio > Titlar > Förinställda stilar
Förinställda stilar
Förinställda stilar är visuella utseenden som kan användas på lager med text eller vektorformer. De är ett bra sätt att snabbt skapa en snygg titel när du är ute efter mer än grundläggande formatering.
När du håller muspekaren över en miniatyrbild av en förinställd stil, visas en förhandsgranskning av stilen i ditt markerade lager i förhandsgranskningsområdet i Spelarpanelen.
Även om du inte kan hitta exakt den stil du vill ha bland förinställningarna kan du ofta spara tid genom att börja med en som är nästan som den du vill ha, och sedan finjustera den i området Stilinställningar. Du kan sedan spara dina egna förinställda stilar i kategorin Mina stilar.
* Använda en förinställd stil
1 I Titelpanelen klickar du på fliken Text så att du är säker på att sidan Text är aktiv.
2 I listan Lager markerar du ett textlager eller ett formlager som har en vektorform.
3 Längst upp i panelen klickar du på någon av följande stilkategorier:
Standard: Innehåller förinställningar för några populära stilar
Skugga: Innehåller skuggstilar
Slipad: Innehåller stilar med fasade kanter
Med kontur: Innehåller olika kant- och glödstilar
Mina stilar: När du sparar en anpassad stil blir den tillgänglig här.
4 Placera pekaren över någon av miniatyrbilderna i den valda kategorin för att förhandsgranska stilen i Spelarpanelen.
5 Klicka på en miniatyrbild för att använda motsvarande stil.
6 Om du vill anpassa förinställningen anger du de inställningar du vill använda i området Stilinställningar.
Opmerking: Du kan spara din anpassade stil genom att skriva ett namn för stilen i textfältet under Stilinställningar och klicka på knappen Spara stil till höger om textfältet.