Systemkrav
Förutom din Pinnacle Studio-programvara kräver ett effektivt redigeringssystem vissa prestanda, enligt nedan.
Kom också ihåg att även om specifikationer är viktiga, så berättar de inte hela historien. Exempelvis så kan korrekt fungerande maskinvara också bero på de drivrutiner som tillverkaren levererat. Det kan ofta hjälpa att söka efter programuppdateringar och supportinformation på tillverkarens hemsida vid problem med grafik- och ljudkort samt andra enheter.
* Operativsystem
Om du tänker redigera HD-material rekommenderas ett 64-bitars operativsystem.
* RAM
Ju mer RAM-minne du har, desto lättare är det att jobba med Pinnacle Studio. Du behöver minst 4 GB RAM för att kunna jobba tillfredsställande, och 8 GB (eller mer) rekommenderas starkt om du arbetar med UHD, flerkamerafunktioner eller 360-gradersvideo.
* Moderkort
Intel Core i3 eller AMD Athlon 3,0 GHz eller högre är minimikravet, men vissa funktioner kräver ett mer kraftfullt moderkort, till exempel Intel Core i7 eller högre för UHD, flerkamerafunktioner och 360-gradersvideo.
* Grafikkort
För att köra Studio behöver ditt DirectX-kompatibla grafikkort följande:
För grundläggande bruk ett 256 MB VGA VRAM-kort, 512 MB för maskinvaruaccelererad avkodning
En DirectX-grafikenhet rekommenderas
* Hårddisk
Första gången du spelar in kommer Pinnacle Studio att testa din hårddisk för att se om den är tillräckligt snabb. Videofiler är ofta stora och därför behöver du även ha gott om ledigt utrymme på hårddisken. 10 GB tillgängligt utrymme krävs för installation, och ytterligare behandlingsutrymme krävs efter installationen.
* Videoinspelningsmaskinvara
Studio kan spela in video från många olika digitala och analoga källor:
Alla typer av extra filbaserade lagringsmedia som optiska enheter, minneskort och USB-minnen.
Filer från hårddiskar som anslutits till datorn.
DV- och HDV-videokameror som anslutits via en IEEE-1394-kontakt.
Analoga videokameror och bandspelare.
DVD- och Blu-ray-skivor.
Digitala stillbildskameror.