pinnacle-studio > Skivprojekt > Menyredigerare (äldre fliken Skapa)
Menyredigerare (äldre fliken Skapa)
Menyredigeraren delar de flesta av sina kontroller och användningsområden med titelredigeraren. Mer information finns i Titlar. Det här avsnittet fokuserar på funktioner som är speciella för Menyredigeraren.
* Starta redigeraren
För att öppna en meny i menyredigeraren kan du antingen klicka på knappen redigera i spelaren medan du förhandsgranskar menyn, eller dubbelklicka på den i menylistan.
Precis som med Titelredigeraren är en textrad redan markerad när Menyredigeraren öppnas. Börja skriva för att redigera den. För att börja redigera en annan rad klickar du inuti textrutan och markerar de tecken du vill ändra. För att sluta redigera text klickar du på ett tomt område i fönstret.
* Knappcykeln
En av de funktioner som skiljer Menyredigeraren från Titelredigeraren är knappcykeln, ett verktyg som även finns i Diskredigeraren. I båda fallen finns den på höger sida om verktygsfältet, precis ovanför tidslinjen. Klicka på kontrollens vänster- och högerpilar för att gå igenom menyns aktiva knappar och göra en tillgänglig för redigering.
Obs! Om du bara vill redigera texten på knapparna i din meny behöver du inte öppna Menyredigeraren. Istället redigerar du knappnamnet direkt i kontrollen Knappcykel i Diskredigeraren.