Import fra DV- eller HDV-kamera (Optag video)
Tænd din DV- eller HDV-enhed i afspilningstilstand, klik på Optag video, og vælg din enhed i Kilde-rullemenuen for at forberede import af digital video.
Du skal også sørge for, at din destinationsmappe, forudindstillinger for komprimering og andre indstillinger er tilpasset, som du ønsker dem, i de andre menuer. (Se Importkilder.)
* Forhåndsvisning af video
Videoen, der afspilles på kildeenheden, burde nu være synlig i skærmens forhåndsvisningsområde. Langs den højre kant af videoens forhåndsvisning viser en skala det aktuelle lydniveau.
Når en DV- eller HDV-kilde er valgt, giver det centrale område i importøren dig nogle kontrolknapper til at kontrollere forhåndsvisningen og importere det optagede materiale.
Under forhåndsvisningen er der en række indstillinger til automatisk optagelse ved hjælp af indstilling af markér- ind- og markér-ud-punkter. Se Optagelse af video og lyd for at få flere oplysninger.
En anden række indstillinger, transportlinjen, er dit navigationskonsol til kildeenheden.
Transportlinjen til DV- og HDV-import med (fra venstre) jog-kontrol og tidskodeudlæsning, transportknapper, et spolehjul og en lydknap med en pop-ud-skyder til kontrol af lydstyrken i forhåndsvisningen.
Den aktuelle tidskodeindikator viser din afspilningsposition i forhold til den tidskode, som blev registreret på båndet under optagelsen. De fire felter repræsenterer henholdsvis timer, minutter, sekunder og frames. Til venstre for indikatoren er der to pileknapper. Brug disse til at skubbe positionen én frame frem eller tilbage ad gangen.
Fra venstre mod højre findes transportknapperne Afspil/pause, Stop, Tilbagespoling og Fremadspoling. Disse knapper videresender kommandoer til dit kamera. Brugen af dem svarer til at bruge kameraets indbyggede knapper, men er ofte mere bekvem.
Træk den orange nål på spolehjulet til venstre eller højre for at ændre afspilningspositionen til henholdsvis frem og tilbage. Hastigheden stiger, jo længere væk fra midten du trækker nålen. Når du slipper nålen, vender den tilbage til midten og sætter afspilningen på pause.
Indstil lydstyrke for forhåndsvisning: Hvis du vil indstille lydstyrken for afspilning i forhåndsvisningen, skal du flytte musen hen over knappen lyd/slå lyd fra på den nederste linje i filbrowseren. Der vises en lydstyrkeskyder ved siden af knappen. Træk knappen op og ned for at justere lydstyrken. Klik på selve knappen lyd/slå lyd fra for at slå lyden til og fra.
Startpunkt/slutpunkt: Tidskodefelterne markér-in og markér-ud over transportlinjens ender angiver det planlagte begyndelses- og slutpunkt i en videooptagelse.
Bemærk: DV- og HDV-kilder egner sig også til snapshots.
* Optagelse af video og lyd
Importøren understøtter to metoder til at vælge en række videoer, der skal importeres.
Med den manuelle metode ser du blot afspilningen af forhåndsvisningen og trykker på Start optagelse ved starten af den ønskede optagelse. Når du når enden af sekvensen, trykker du på Stop optagelse. Hvis du har fortløbende tidskode på kildeoptagelsen og har sat Stop ved enden af båndet til "Ja" i tilstandsmenuen, kan du lade importøren slå automatisk fra, når der ikke er mere input.
Den automatiske metode til optagelse er velegnet til at indstille slutpunkterne for dine optagelsespunkter ("markér-ind" og "markér-ud") med en præcision ned til et enkelt billede og til ubemandet import, der skal stoppe før slutningen af det optagede materiale.
Nogle gange vil du muligvis indstille markér-ind-tiden og efterlade markér-ud tom. Når du klikker på Start optagelse, vil importøren finde din starttid og optage, indtil du stopper den (eller båndet slutter).
Du kan også indstille en markér-ud-tid og efterlade markér-ind-tiden tom. Når du trykker på Start optagelse, vil importen begynde med det samme og automatisk slutte ved markér-ud-tiden. Du får det samme resultat, uanset om du indtaster en varighed eller en markér-ud-tid. Uanset hvilken du indstiller, udregner og viser importøren den anden automatisk.
Bemærk: Før du starter importen, skal du kontrollere, at indstillingerne i området Indstillinger og andre indstillinger (se Importkilder) er konfigureret korrekt.
* Manuel optagelse med knapperne Start optagelse og Stop optagelse:
1 Sørg for, at markér-ind- og markér-ud-punkterne ikke er angivet. Om nødvendigt kan du benytte knappen, som er tilknyttet til feltet, for at tømme det med et klik.
2 Start afspilningen af kildebåndet manuelt før det ønskede startpunkt af optagelsen.
3 Klik på knappen Start optagelse, når startpunktet nås. Knappens navn skifter til Stop optagelse.
4 Klik på knappen igen ved slutningen af sekvensen. Det optagede materiale gemmes i biblioteket.
5 Stop afspilningen manuelt (med mindre automatisk stop er aktiveret som beskrevet ovenfor).
* Optag automatisk ved at angive markér-ind- og markér-ud-punkter:
1 Benyt tidskontrollen til at angive markér-ind- og markér-ud-værdierne, dvs. start- og slutpunkterne for den ønskede optagelse.
For at indstille markér-ind-punktet skal du enten indtaste en værdi direkte i startfeltet eller gå til det ønskede punkt og klikke på knappen Start. En lignende fremgang kan bruges til at indstille markér-ud- punktet.
2 Klik på Start optagelse. Studio placerer kildeenheden ved markér-ind-punktet og starter automatisk optagelsen.
3 Når markér-ud-punktet nås, afsluttes importen, og kildeenheden stoppes.
4 Det optagede materiale gemmes i biblioteket.