Importkilder
Det egentlige valg af materiale, der skal importeres, foregår i hovedområdet i Importer. Hver importkilde bruger hovedområdet på forskellig måde.
De billeder, musikfiler og videooptagelser eller projekter, du vil importere, kan komme fra mange forskellige typer enheder og teknologier. Understøttede importkilder omfatter:
Alle typer af hjælpefilbaserede lagringsmedier, herunder optiske drev, hukommelseskort og USB-nøgler (se Import fra fil). Klik på fanen Computer for at vælge individuelle filer til import fra drev, som er sluttet til computeren.
Klik på Søg efter mediefiler for at importere alle filer af en bestemt type fra en samling af en eller flere mapper.
DV- eller HDV-videokameraer med en IEEE-1394 (FireWire)-forbindelse. Se Import fra DV- eller HDV-kamera (Optag video). Enheder er sorteret efter navn på siden Importer efter deres enhedsnavne (f.eks. "DV-enhed"). Vælg den relevante enhed.
Analoge videokameraer og optagere (se Import fra analoge kilder). Al analog optagelseshardware på din computer er sorteret efter navn (f.eks. "Pinnacle Systems 710-USB").
DVD og Blu-ray-diske. Se Import fra dvd- eller Blu-ray-diske.
Digitale still-kameraer. Se Import fra digitalkameraer.
Nogle kilder er valgt fra en underliste af faktiske enheder, der vises, når du klikker på hovedkildeposten.
* Import af enkeltbilleder
Studio tilbyder to specielle indstillinger til import af enkeltbilleder i forhold til fortløbende optagelser. Disse indstillinger er:
Stop-motion: Opret en animeret film ved at importere ét billede ad gangen fra en live videokilde. Se Stop bevægelse.
Snapshot: Importer individuelle billeder fra et bånd eller fra en live kilde, som f.eks. et webkamera. Se Snapshot.
* Justering af lyd- og videoniveauer
Vælg kilden, og klik på knappen Mere ved siden af kildenavnet for at få adgang til indstillingerne. Dette åbner vinduet Inputniveauer.
Vinduet Inputniveauer giver dig mulighed for at justere et antal video- og lydparametre. Farvetoneskyderen (nummer fire fra venstre) bruges ikke til PAL-kilder.
Selvom du også kan justere disse niveauer med passende korrektioner i fanen Rediger, kan en korrekt indstilling ved optagelse spare dig for bekymringer om farvekorrektioner senere hen.
En korrekt indstilling af lyd ved optagelse vil hjælpe med til at opnå ensartet lydniveau og -kvalitet.
De aktuelle optageenheder kan have færre indstillinger end vist og beskrevet her. For eksempel vil lydbalancekontrol ikke vises for hardware, der ikke understøtter optagelse i stereo.
Video: Vælg den type video, du vil digitalisere, ved at klikke på den relevante kildeknap (Komposit eller S-Video). De fem skydere lader dig indstille lysstyrken (videoforstærkning), kontrast (forholdet mellem lysest til mørkest), skarphed, farvetone og farvemætning for den indgående video.
Skyderen for farvetone kan være praktisk til at rette uønskede farveskift i NTSC-materiale. Den kan dog ikke anvendes til optagelser fra en PAL-kilde.
Skyderen for mætning regulerer "farvemætningen", dvs. mængden af farve, i billedet. (Et billede uden farvemætning har kun sorte, hvide og grå toner).
Lyd: Ved hjælp af skyderne i højre side af panelet kan du kontrollere inputniveauet og stereobalancen for den indgående lyd.
* Arbejde med import- og undermapper
Indtil du angiver andet, vil importøren benytte standarddokumentmapperne til video, musik og billeder i din brugerkonto i Windows og en standardmappe til dine Pinnacle Studio-projekter.
De mapper, du vælger for hver type mediefil, uanset om de er standard eller brugerdefinerede, fungerer som basisplaceringer for dine importerede filer. Du kan også angive enten et brugerdefineret undermappenavn eller en metode til automatisk at generere et navn baseret på enten den aktuelle dato eller datoen for oprettelsen af det importerede materiale.
Hvis du f.eks. indstiller din hovedvideomappe til "C:\vid" og din metode til navngivning af undermapper til "Aktuel måned", flyttes alle importerede videoer til en mappe med et navn, som f.eks. "C:\vid\2017-10".
Indikator for ledig plads Denne søjlegraf viser den ledige plads på lagringsenheden for hver importdestination. Den første del af grafen viser den allerede anvendte plads på enheden. Den farvede forlængelse viser, hvor meget plads den i øjeblikket valgte medie- eller projektfil kræver.
Bemærk: Hvis destinationsenheden når 98 % under import, stopper handlingen på dette sted.
* Sådan vælger du en importmappe og en undermappe
1 I fanevinduet Import i området Gem til skal du klikke på mappeikonet ved siden af feltet Gem til.
2 I vinduet Vælg mappe skal du gå til den ønskede mappe og klikke på OK.
3 I feltet Undermappe skal du vælge én af følgende muligheder:
Ingen undermappe: Med denne indstilling bliver dine importerede filer gemt i basismappen.
Brugerdefineret: Når du vælger denne indstilling, vises et redigeringsfelt. Indtast navnet på undermappen, hvor din næste importerede medietype skal gemmes.
I dag: Dine importerede filer gemmes i en undermappe navngivet efter dags dato i formatet "25-10-2017".
Oprettelsesdato: Hver importeret fil gemmes i en undermappe navngivet efter mediets oprettelsesdato i samme format som ovenfor. Hvis der importeres flere mediefiler som del af en enkelt importproces, vil dette kræve oprettelse eller opdatering af flere undermapper.
Aktuel måned: Denne indstilling svarer til indstillingen I dag, men uden dage, f.eks. "2017-10".
Bemærk: Hvis du vil nulstille din mappe eller undermappe til standardindstillinger, skal du klikke på knappen Nulstil til standard.