Forhåndsvisning af redigeringer i afspilleren
Du kan betjene panelet Afspiller enten i enkelt eller dobbelt forhåndsvisningstilstand. Klik på knappen Forhåndsvisningstilstand øverst til højre i afspilleren for at skifte imellem tilstandene.
Afspilleren i enkelt tilstand. Du kan vælge at få vist enten "Kilde" (Bibliotek) eller tidslinjemateriale.
Enkelt tilstand sparer skærmplads ved kun at have afspilleren i én forhåndsvisning. Fanerne Kilde og Tidslinje over afspilleren viser, om materialer fra biblioteket eller tidslinjen vises, og gør det muligt at skifte fra den ene til den anden.
Afspilleren i dobbelt tilstand. Forhåndsvisninger side om side gør det muligt at søge i biblioteket, mens din nuværende film-frame vises.
I dobbelt tilstand vises kildemateriale (bibliotek) i venstre forhåndsvisning, mens tidslinjematerialet vises i den højre – hver med sit eget sæt transportknapper. Dobbeltvisningen gør det nemmere at finde biblioteksindhold, som passer til filmen, ved at gøre både det nuværende og potentielle materiale synligt samtidigt.
Almindelige forhåndsvisningsfunktioner:
De følgende funktioner er tilgængelige nederst i forhåndsvisningen Tidslinje og forhåndsvisningen Kilde:
Linjen Afspilningshastighed: Som standard indstillet til 1x afspilningshastighed – træk til højre for at øge afspilningshastigheden. Hvis du vil reducere afspilningshastigheden, kan du trække til venstre uden at gå forbi det smalle område i midten. Hvis du vil have baglæns afspilning, skal du trække mod venstre på linjen (knappen Afspil spejlvendes, når afspilningen indstilles til baglæns). Du kan også vælge en afspilningshastighed via rullelisten til højre for linjen. Klik på prikken oven over linjen for at nulstille afspilningen til 1x hastighed.
.
Afspilningsfunktioner: Med almindelige afspilningsfunktioner kan du navigere i dit projekt på tidslinjen: Loop, Gå til start, Spring tilbage, Gå én frame tilbage, Afspil/pause, Gå én frame frem, Spring tilbage, Gå til slutningen.
Varighed og Tidskode (TC): Disse indikatorer vises øverst i forhåndsvisningsområdet. For kildeklippet vises den samlede beskårede længde. For tidslinjen vises den samlede projektlængde. TC-indikatoren (tidskodeindikatoren) viser den aktuelle markørposition for hver forhåndsvisning.
Vis fuld skærm: Giver dig mulighed for at fremvise i fuldskærmstilstand. Tryk på ESC for at afslutte.
Fastlås/frigør: Giver dig mulighed for at frigøre forhåndsvisningen, så du kan anbringe den hvor som helst på skærmen eller på en anden skærm.
Funktioner i forhåndsvisningen Tidslinje
Følgende knapper kan bruges til forhåndsvisningen Tidslinje:
Feltet Zoomniveau: Vælg Tilpasning for at udfylde forhåndsvisningsområdet, eller vælg et zoomniveau fra 10 % til 400 %
Systemlydstyrke og mute: Styrer lydstyrken for al lyd på tidslinjen. Lydstyrken kan slås til eller fra ved at klikke på den. Klik på lydstyrkepilen, og træk skyderen for at øge eller reducere lydstyrken. Hvis du vil have mere kontrol over lydstyrken, kan du bruge funktionerne i tidslinjen.
PIP-funktioner, : Picture-in-Picture (PIP)-funktioner giver mulighed for at skalere eller beskære et klip. Se Billede-i-billede (PIP) for at få flere oplysninger.
Funktioner i forhåndsvisningen Kilde
Knapperne Videostrøm er aktiv og Aktiv lydstream: Med disse knapper kan du skifte mellem både at inkludere video og lyd under afspilning og kun at inkludere lyd for at forhåndsvise en lydbølgeform for klippet.
Send til Tidslinje: Klik for at sende det kildeklip, du har forhåndsvist på tidslinjen. Klippet indsættes ved markørpositionen eller i henhold til markører med start- eller slutpunkt.
Indmarkering, Udmarkering, Tydelig afmærk/afgræns: Med markører kan du beskære kildeklippet, før du føjer det til tidslinjen. Markører kan bruges til 3-punkts redigering og 4-punkts redigering. Se Behandling af klip og 3- og 4-punkts redigering for at få flere oplysninger.
* Diskredigering
Du kan forberede et projekt, som du ønsker at eksportere til MyDVD, ved at aktivere knappen Disk-editor i tidslinjens værktøjsbar.
Pinnacle Studio hjælper dig med at flytte din film til et diskprojekt problemfrit når som helst under forløbet. Du kan derfor sagtens begynde i filmeditoren, også selvom du ender med at lave en dvd-udkørsel i stedet for eller sammen med andre muligheder.
Du finder flere oplysninger om diskredigering under Diskprojekter.
* Diasshowproduktioner
Ud over alle typer videoproduktioner kan du oprette komplekse diasshow og præsentationer ud fra stillbilleder. I begge tilfælde kan du bruge de samme redigeringsteknikker.