Titelredigeraren : Titelredigerarens komponenter
Titelredigerarens komponenter
Titelredigerarens olika områden: 1. Förinställningsväljaren, 2. Panelen Bibliotek, 3. Redigeringsfönstret, 4. Panelen Inställningar, 5. Verktygsfältet, 6. Lagerlistan
Dessa är huvudområdena i fönstret Titelredigeraren, med nummer enligt bilden ovan.
1 Förinställningsväljaren har flikar med förinställningar för Stilar och Rörelser, som har organiserats efter typ inom varje flik. En Stil är en visuell utformning av en text- eller ett formlager i din titel. En Rörelse är en animering som kan läggas till i vilket lager som helst, men som oftast används för text. Mer information finns i Förinställda stilar och Förinställda rörelser.
Håll musen över en förinställning för att se hur den kommer att påverka din titel. Du behöver bara klicka på förinställningen för att använda den på aktuellt lager. Därefter kan stilar anpassas manuellt på panelen Inställningar.
2 Biblioteket innehåller material som behövs för att skapa titlar. Alla tillgängliga media och allt innehåll finns i flikarna högst upp. Mer information om panelen Bibliotek finns i Biblioteket.
3 Redigeringsfönstret är den viktigaste arbetsytan för att skapa och redigera titlar. Den har en förhandsgranskning av din titel, där du kan använda scrubbningskontrollen, och redigeringsmöjligheter. Mer information finns i Redigeringsfönstret.
4 Panelen Inställningar har separata komprimerbara underpaneler för tre inställningskategorier. Textinställningar styr stilen och storleken för textobjekt, Stilinställningar styr konfigurationen av ytor, kanter och skuggor och Bakgrundsinställningar gäller för bakgrundslager för titlar.
5 Verktygsfältet har fyra kontrollgrupper. Från vänster till höger är dessa: verktygen Lägg till textlager och Formverktyget, en uppsättning knappar för lagerändringar, en hel uppsättning transportkontroller, inklusive en knapp för loopning, samt ett par mätverktyg som visar titelns längd och den aktuella uppspelningspositionen.
6 Lagerlistan: Varje grafik- eller textelement utgör ett lager i titeln, som är en stapel av sådana lager. De ogenomskinliga delarna i varje lager döljer lagren under. Det understa lagret kan enbart dölja bakgrunden.
Förutom att visa varje lager med ett namn innehåller Lagerlistan en animerad tidslinje som visar hur länge varje lager är aktivt och vilka rörelser som har lagts till det. Dessa egenskaper kan justeras genom att dra.
Att bygga upp en bil av olika lager kallas ”compositing”. Informationen i varje lager är uppbyggd separat och sätts samman när bilden är klar, vilket gör det möjligt att återgå till kompositionen och lägga till nya lager samt att korrigera, ändra ordningsföljden på, ta bort eller ersätta befintliga lager.
Att bygga upp en bild med lager börjar med en tom bild (uppe till vänster). Det rutiga mönstret visar transparens. Även om bakgrunder kan ha transparenta eller halvtransparenta områden lägger vi här till en ogenomskinlig bakgrund (0) för tydlighetens skull, följt av ytterligare lager med visst ogenomskinligt innehåll (1, 2, 3). I den slutliga kompositionen (nere till höger) döljs de underliggande lagren av de översta lagren.