Yksinkertaisten otsikoiden luominen
Paras tapa oppia Pinnacle Studio -ohjelman otsikko-ominaisuuksista on luoda otsikko itse.
* Yksinkertaisen otsikon luominen
1 Varmista aikajanalla, että otsikoille on raita. Otsikot luodaan oletuksena läpinäkyvillä taustoilla, jotta ne voidaan lisätä peittokuvana päämediaraitojen yläpuolella olevalle raidalle.
2 Aseta aikajanalla osoitin (toistopää) siihen aikakoodiin, johon haluat lisätä otsikon.
3 Napsauta Otsikko-painiketta aikajanan työkalurivillä.
Aikajanalle lisätään oletusarvoinen otsikkoleike (kesto 3 sekuntia) ja Otsikko-paneeli tulee näkyviin.
4 Kirjoita Otsikko-paneelissa otsikkoteksti Tekstiasetukset-tekstikenttään.
Jos haluat esikatsella otsikkotekstiä aikajanalla, varmista, että osoitin on sijoitettu otsikkoleikkeen päälle.
5 Käytä mitä tahansa muotoiluvaihtoehtoa Tekstiasetukset-alueella muokataksesi fonttia tai tekstin tasausta.
6 Valitse Ulkoasun asetukset-alueella Täyttö-väri värivalitsimesta ja napsauta Lisää-painiketta.
Muita vaihtoehtoja ovat ääriviivan (reuna) tai varjon/hehkun (varjo) lisääminen. Lisätietoja on kohdassa Ulkoasun asetukset. Voit myös lisätä otsikkoon taustan. Lisätietoja on kohdassa Taustan asetukset.
7 Napsauta paneelin yläreunasta Liike ja tee jokin seuraavista:
Sijoita teksti uudelleen muuttamalla Sijainti-alueen asetuksia.
Napsauta soitinpaneelissa tekstikenttää valitaksesi sen, aseta osoitin ruudun reunan päälle, jotta siirtokuvake tulee näkyviin, ja vedä teksti haluamaasi sijaintiin.
Muita vaihtoehtoja ovat yksittäisten rivien, sanojen tai kirjainten liikkeen asettaminen otsikossa, mukaan lukien Kierto- ja Läpinäkyvyys-asetukset. Lisätietoja on kohdassa Otsikon liike.