Reaaliaikaiset tehosteet verrattuna renderöityihin tehosteisiin
Tehosteiden lisääminen leikkeeseen lisää Pinnacle Studion tietokoneelta vaatimaa suorituskykyä, jotta esikatselu näkyy sulavasti. Tietokoneesi laitteistosta riippuen leikkeen renderöinti saattaa vaatia enemmän prosessointiaikaa kuin reaaliajassa on mahdollista suorittaa esikatselua toistettaessa.
Tässä tapauksessa vaaditaan esirenderöintiä ennen kuin leikkeen esikatselu toimii hyväksyttävästi. Toiston edistyminen näytetään aikaviivaimella keltaisella (”renderöidään myöhemmin” ja vihreällä (”renderöidään nyt”) varjostuksella. Varjostus poistetaan heti, kun esirenderöinti on suoritettu.
Renderöintiasetukset sijaitsevat Pinnacle Studion ohjauspaneelin Esikatselu-sivulla. (Ks. Ohjauspaneelin vienti- ja esikatseluasetukset.)
Jos tehosteita ei toisteta sulavasti, kokeile suurempaa Opimointikynnyksen arvoa. Tämä kasvattaa esirenderöinnin määrää ja parantaa esikatselun laatua. Toisaalta jos renderöinti kestää liian kauan, Optimointikynnyksen arvoa voidaan pienentää tai renderöinti voidaan ottaa kokonaan pois käytöstä asettamalla arvo nollaan. Muita toistoon vaikuttavia tekijöitä ovat projektille valittu formaatti, koko ja kuvan päivitysnopeus. Näitä voidaan muuttaa kohdassa Aikajanan asetukset. Ks. Aikajanan asetukset.