Kerrosluettelon käyttäminen
Kaikki tässä kuvatut toimenpiteet tehdään Kerrosluettelon otsakealueella.
Kerrosten valitseminen
Otsakkeen napsauttamisella kerrosluettelossa on sama vaikutus kuin kerroksen valitsemisella soitinpaneelin esikatselussa (ja päinvastoin). Kerroksen nimi korostetaan ja kerroksen kontrollikehys tulee näkyviin. Myös usean kerroksen samanaikainen valitseminen on mahdollista käyttämällä tavallisia Windowsin hiiren ja näppäimistön yhdistelmiä Vaihto-napsautus (laajenna valintaa),Ctrl-napsautus (laajenna valintaa yksi kerrallaan), ja Vaihto+Ctrl-napsautus (laajenna valintaa viimeisestä valitusta otsikosta). Lisätietoja monivalintojen käyttämisestä on kohdassa Yhdistelmäotsikoiden luominen kerroksilla.
Kerrosten nimet ja uudelleen nimeäminen
Kun uusi kerros luodaan, näkyvillä on lähdenimeen tai -tiedostoon perustuva oletusnimi. Koska oletusnimet eivät yleensä kuvaa järin hyvin kerroksen sisältöä, voi olla hyödyllistä antaa otsikon kerroksille itse muokattu nimi. Näin voit helposti kertoa yhdellä katsauksella, mikä nimi kuuluu millekin kerrokselle.
Uuden tekstikerroksen nimi on sama kuin sen oletusteksti (toisin sanoen ”Teksti”). Jos et anna kerrokselle nimeä itse, sen oletusnimi pohjautuu siihen tekstiin, jonka kirjoitat kerrokseen. Kun olet kerran nimennyt tekstikerroksen uudelleen, seuraavat tekstiin tehtävät muutokset eivät enää vaikuta kerroksen nimeen. Jos annat kerrokselle tyhjän nimen, sen nimi määräytyy jälleen alkuperäisellä tavalla.
Jos haluat nimetä kerroksen uudestaan, napsauta sen nimeä. Muokkauskenttä avautuu ja nykyinen nimi on valittuna. Syötä kenttään uusi nimi ja viimeistele painamalla Enter-näppäintä tai napsauttamalla muokkausikkunan ulkopuolelle.
Kerrosten uudelleenjärjesteleminen
Kerroksen paikkaa kerrospinossa voidaan muuttaa Kerros-kontekstivalikon komennoilla sekä pikanäppäimillä, kuten Ctrl+Plus(Kerros > Tuo eteen).
Kerrosluettelo tarjoaa suoremman lähestymistavan: vedä yksinkertaisesti kerroksen otsikko uuteen paikkaan luettelossa. Tämä on kätevää erityisesti tilanteissa, joissa kerrosten limittäisyys vaikeuttaa hiirellä valitsemista. Vetäessäsi kerrosta lisäämiskohta luettelossa osoittaa kohdan, johon kerros pudotetaan.
Valittuasi usean kerroksen (ks. Kerrosten valitseminen) voit vetää monta kerrosta uuteen paikkaan yhdellä kertaa.