pinnacle-studio > Flerkameraredigering > Lägga till bild-i-bild (PIP) i Flerkameraredigeraren
Lägga till bild-i-bild (PIP) i Flerkameraredigeraren
Du kan lägga till en bild-i-bild -effekt (PIP, ”picture-in-picture”) i Flerkameraredigeraren. Med PIP kan du spela upp en video på en del av skärmen medan huvudvideon spelas upp i bakgrunden.
Bilden ovan illustrerar bild-i-bild (PIP).
* Lägga till en bild-i-bild-effekt (PIP) i ett flerkameraprojekt
1 När du har skapat en flerkamerasammanställning i spåret Flerkamera klickar du på knappen Spela upp eller använder scrubbning för att gå till den position i spåret Flerkamera där du vill lägga till en PIP-effekt.
2 Klicka på cirkeln på spåret PIP i tidslinjen så att spåret aktiveras.
Cirkeln har en röd fyllning när den är aktiv .
3 I flervyrutan klickar du på förhandsgranskningen för den Kamera du vill använda.
Segmentet läggs till i spåret PIP.
4 Du anger segmentets slutpunkt genom att klicka på dess slut i spåret PIP och dra det till den plats i tidslinjen där du vill ha det.
5 Du anger ett hörn för PIP-effekten genom att klicka på knappen Ändra PIP-position  på spåret PIP och välja den position du vill ha.
Huvudrutan för förhandsgranskning visar PIP-positionen.