pinnacle-studio > Appendix A: Felsökning > Information om serienummer
Information om serienummer
För en produkt som du har laddat ner finns serienumret på den bekräftelsesidan som visas i slutet av beställningsprocessen, och i den bekräftelse som du fick via e-post vid det tillfället.
Om du äger ett fysiskt exemplar av produkten sitter serienumret antingen inne i eller utanpå DVD-asken, om det fanns en sådan, och annars utanpå pappersomslaget.
Om du har tappat bort serienumret och har registrerat ditt program går du till http://apps.pinnaclesys.com/cdb/register/getserialnumbers.aspx.
* Allmän felsökning
Här följer några andra saker du kan prova om du har problem med att köra programmet.
1 Starta om datorn: Obestämbara fel kan oftast försvinna om datorn återställs. Det är bra att börja med en omstart vid problem.
2 Vänta ett par minuter: Om Pinnacle Studio fortfarande inte startar väntar du ett par minuter, så att det kan laddas färdigt. På vissa datorer kan det dröja en stund innan starten är klar.
3 Uppdatera Studio: Vid problem är det alltid bäst att använda den senaste versionen av programmet, om möjligt.
4 Koppla ur inspelningsmaskinvara: Koppla om möjligt ur maskinvara som för inspelning och starta Pinnacle Studio igen. Om du inte kan starta med din webbkamera inkopplad, kopplar du ur den, och tvärtom. Ibland måste du ha webbkameran inkopplad på exakt samma sätt varje gång du startar Studio.
5 Ladda ner och installera om drivrutiner: Under starten av Studio kontrolleras det att du har DirectX-kompatibla grafik- och ljudkort. Ladda ned och installera om den senaste versionen av drivrutinerna för det grafikkort som finns i din dator. Om du behöver hjälp med detta steg kontaktar du grafikkortets tillverkare.
6 Avsluta bakgrundsprocesser: Det finns några olika sätt att göra detta på. En är att använda starthanteringsprogram för att stänga av onödiga program som startar varje gång Windows startar. Det finns många olika gratisprogram som gör detta. Sök efter dem på Internet med sökorden 'startup managers'. Vi rekommenderar inte något speciellt program. Du kan prova några olika för att se vilket som fungerar bäst för dig.
Du kan även använda Microsofts Verktyg för systemkonfiguration (msconfig), som ingår i Windows, för att inaktivera program som körs vid start.
Vilken metod du än använder rekommenderar vi att du stänger av alla program och sätter igång dem ett i taget tills problemet har hittats.
7 Ominstallera: Om allt ovanstående misslyckas kan du försöka ominstallera Pinnacle Studio via alternativet ”Program och funktioner” i Kontrollpanelen. När Pinnacle Studio är avinstallerat, installerar du om det och försöker köra det på nytt.