Muokkaa-välilehti
Muokkaa-välilehdellä voit käyttää Pinnacle Studion päämuokkausominaisuuksia digitaalisten elokuvien luomiseen. Se tuo yhteen neljä tärkeintä komponenttia: Kirjasto-, Editori-, Aikajana- ja Soitin-paneelin. Lisätietoja on kohdassa Muokkaa.
Kirjasto
Kirjasto on luettelointi- ja hallintatyökalu kaikille tiedostopohjaisille resursseille eli aineistoille, joita voit käyttää työstäessäsi teoksia. Melkein kaikki elokuvasi materiaali – kuvamateriaali-, musiikki- ja äänitiedostot, ja monet erikoisresurssit kuten siirtymät ja tehosteet – tulevat kirjastosta aineistoina. Monet kirjaston aineistoista tulevat Pinnacle Studion mukana ja ovat käytettävissä ilman tekijänoikeusmaksuja. Näitä ovat mm. ammattilaisten suunnittelemat otsikot, DVD-valikot, äänitehosteet ja monet muut. Lisätietoja Kirjastosta on kohdassa Kirjasto.
Kun napsautat Kirjasto, Kirjasto-paneelissa näytetään resursseja, jotka voidaan tuoda elokuvaan tai levyprojektiin vetämällä ja pudottamalla.
Kirjasto sisältää navigaatiosäätimet media-aineistojen tarkasteluun (kuvakkeet vasemmalla) ja selaimen aineistojen tarkasteluun ja valitsemiseen (oikealla).
Editori
Muokkaa-välilehdeltä avattavasta Editori-paneelista voit käyttää ja muokata sillä hetkellä valitun median tai sisällön ominaisuuksia. Editori-paneeli jakaa tilan Kirjasto-paneelin kanssa.
Lisätietoja muokkaamisesta on kohdassa Muokkaa.
Soitin
Soitin on katseluohjelma, joka käsittelee kaikki sovelluksen käyttämät mediatyypit. Soitinta voidaan käyttää Lähde-median katsomiseen Kirjastosta tai Aikajanan sisällön katsomiseen. Lisätietoja on kohdassa Muokkausten esikatselu soittimessa.
Soittimessa on hieman erilaiset säätimet riippuen siitä, missä ikkunassa tai kontekstissa sitä käytetään. Johdanto Soittimeen ja sen perussäätöihin on kohdassa Kirjaston esikatselu. Lisätietoja Soittimen käytöstä Trimmaustilassa aikajanalla on kohdassa Leiketoiminnot. Lisätietoja Soittimen käytöstä Montaasin kanssa on kohdassa Montaasieditorin käyttäminen. Lisätietoja Soittimen käytöstä levyvalikoiden muokkauksen aikana on kohdassa Levyvalikkojen esikatselu (vanha Tekijä-välilehti).