Mitä Kirjastossa on?
Kirjasto sisältää seuraavat media- ja sisältöluokat:
Projektilokerot – Projektilokerot ovat virtuaalisia kansioita aineistoille. Ne luodaan automaattisesti tuonnin aikana ja voit myös luoda niitä itse, jolloin saat järjesteltyä aineistot tarpeidesi mukaan (esim. projekteittain). Lisätietoja on kohdassa Projektilokerot.
Projektit – Virtuaalinen kansio, joka luetteloi automaattisesti Pinnaclen elokuva- ja levyprojektisi. Lisätietoja on kohdassa Projektit.
Kokoelmat – Täysin joustavat virtuaaliset kansiot, joita voit luoda kaikkiin käyttötarkoituksiin. Toisin kuin projektilokeroja, kokoelmia ei luoda automaattisesti, joten hallitset kokoelmia täysin. Lisätietoja on kohdassa Kokoelmat.
Tehosteet – ”Tehosteet” on yläkäsite, joka kattaa useita eri median muokkaukseen tarkoitettuja ohjelmistotyökaluja. Tehosteet vaihtelevat käytännöllisistä (Kirkkaus ja kontrasti) teatraalisiin (Fraktaali tuli). Ne tarjoavat lukemattomia tapoja lisätä tuotantojen kiinnostavuutta. Lisätietoja on kohdassa Tehosteet.
Siirtymät – Siirtymä on animoitu tehoste, joka pehmentää – tai korostaa – siirtymistä leikkeestä toiseen. Häivytykset, pyyhkäisyt tai liukenemiset ovat tavallisia siirtymätyyppejä. Lisätietoja on kohdassa Siirtymät.
Äänitehosteet – Saat äänitehosteiden avulla lukuisia ääniä luoviin projekteihisi, kuten sulkeutuvat ovet, törmäävät autot ja haukkuvat koirat. Lisätietoja on kohdassa Ääni ja musiikki.
Otsikot – Otsikoilla voit lisätä projekteihisi tekstiä ym. Otsikoilla voit viihdyttää yleisöäsi ja antaa heille tietoja – aina luovista animoiduista 2D- tai 3D-alkuteksteistä perinteisiin rullaaviin lopputeksteihin. Lisätietoja on kohdassa Otsikot.
Montaasit ja mallit – Saatavilla on useita ammattimaisesti suunniteltuja jaksoja, joilla teet tuotannoistasi iskevämpiä. Lisätietoja on kohdassa Montaasit ja mallit.
Peittokuvat — Kokoelma aineistoja, joiden avulla voit parantaa projektejasi. Kokoelma sisältää animoituja peittokuvia, perusmuotoja ja muita valmiita grafiikoita. Lisätietoja on kohdassa Peittokuvat.
SoundStage – Kokoelma Scorefitter-musiikkia, jota voit käyttää ääniraidoissasi. Lisätietoja on kohdassa Ääni ja musiikki.
Triple Scoop Music – Kokoelma ostettavissa olevaa premium-musiikkia projektiesi ääniraitoihin.
Levyvalikot – Voit käyttää näitä levyvalikkoja vain jos otat käyttöön vanhemman Koosta-välilehden levyprojekteille. Lisätietoja on kohdassa Levyprojektit.
Aineisto näytetään joko kuvakkeina tai tekstitietueina pienennettävissä ja suurennettavissa kansioissa. Kansiot voivat vastata joko tietokoneesi tiedostojärjestelmän todellisia hakemistoja tai virtuaaliryhmittelyjä, jotka perustuvat arvosteluihin, tiedostotyyppiin, luomispäivämäärään tai jäsenyyteen käyttäjän määrittämässä kokoelmassa.
Tarkkailukansioiden avulla voit myös seurata tiettyjä kansioita ja tuoda automaattisesti niihin lisättävät mediatiedostot. Katso lisätietoja tarkkailukansioiden aktivoinnista kohdasta Tarkkailukansiot. Kun käytät tarkkailukansioita, kirjaston aineistopuuhun lisätään Kirjastomedia-haara. Näet Kirjastomedia -haaran myös silloin, kun Pinnacle Studio havaitsee vanhemmasta Pinnacle Studio -versiosta peräisin olevan kirjaston (jos haluat, että haara täytetään, ota tarkkailukansiot käyttöön).
* Kirjaston avaaminen
1 Tee jokin seuraavista Muokkaa-välilehdellä:
Napsauta Kirjasto (valikkorivin alla), ja valitse selattava media- tai sisältöluokka navigointipalkista.
Napsauta selattavaa luokkaa navigointipalkissa. Kirjastopaneeli tarkennetaan automaattisesti.