Lyd og musik
Man betragter tit video som et overvejende visuelt medie, men lydens rolle i dine film kan ofte være lige så vigtig som billederne på skærmen.
Spillefilm og tv-produktioner indeholder adskillige typer lyd, som f.eks. dialog og andre lyde, der skabes under optagelsen. I dine film importeres det rå lydspor – den originale eller samtidige lyd – sammen med videoen og forbliver knyttet til den, medmindre du selv går ind og skiller dem ad.
De fleste professionelle produktioner kræver også lydeffekter – døre, der bliver smækket, bilsammenstød, gøende hunde – og nogle gange musik, som kan være lavet specielt til produktionen, taget fra cd’er eller begge dele. Med værktøjet ScoreFitter kan du endda lave et spor med baggrundsmusik til hele videoen ved at trykke på en knap. Stemmeoverlægning og andre former for specialfremstillet lyd er også ofte nødvendige.