Hvad findes der i biblioteket?
Biblioteket indeholder følgende medie- og indholdskategorier:
Projektbakker – Virtuelle mapper til dine mediefiler. De oprettes automatisk under import, og du kan oprette dem manuelt for at organisere dine aktiver efter behov (for eksempel efter projekt). Se Projektbakker for at få flere oplysninger.
Projekter – En virtuel mappe, der automatisk viser dine film- og diskprojekter i Pinnacle. Se Projekter for at få flere oplysninger.
Samlinger – Helt fleksible virtuelle mapper, som du kan oprette til ethvert formål. Ulig projektbakker oprettes disse samlinger ikke automatisk, så du har altid fuld kontrol over samlinger. Se Samlinger for at få flere oplysninger.
Effekter – "Effekter" er et samlet begreb, som beskriver en bred vifte af softwareværktøjer til manipulering af dine medier. Effekter rækker fra det praktiske (Lysstyrke og kontrast) til det teatralske (Fraktal ild). De giver mulighed for utallige måder at tilføje kreativitet til dine produktioner. Se Effekter for at få flere oplysninger.
Overgange – En overgang er en specialeffekt, som letter – eller understreger – overgangen fra et klip til det næste. Fades, wipes og udtoninger er almindelige former for overgange. Se Overgange for at få flere oplysninger.
Lydeffekter – Alt fra smækkende døre og biluheld til gøende hunde. I Lydeffekter finder du en bred vifte at lyde til dine kreative projekter. Se Lyd og musik for at få flere oplysninger.
Titler – Her kan du tilføje tekst og meget mere til dine projekter. Du kan skabe alt fra kreative åbningstekster i 2D eller 3D til rulletekster efter din film. Titler kan underholde og informere dit publikum. Se Titler for at få flere oplysninger.
Montager og skabeloner – Der er mange professionelt designede sekvenser tilgængelige, og disse kan give dine produktioner en øjeblikkelig gennemslagskraft. Se Montager og skabeloner for at få flere oplysninger.
Overlægninger – En samling aktiver, som du kan bruge til at forbedre dine projekter. Samlingen omfatter animerede overlægninger, grundlæggende former og anden færdiglavet grafik. Se Overlægninger for at få flere oplysninger.
SoundStage – En samling af Scorefitter-musik, som du kan bruge til lydspor. Se Lyd og musik for at få flere oplysninger.
Triple Scoop Musik – En samling af professionel musik til lydspor, som du kan købe til dine projekter.
Diskmenuer – Disse skabeloner til diskmenuer kan kun bruges, hvis du aktiverer den ældre version af fanen Opret en DVD til diskprojekter. Se Diskprojekter for at få flere oplysninger.
Råmaterialet vises enten som ikoner eller tekstbilleder i sektioner, der kan sammenklappes eller udvides. Mapperne svarer enten til faktiske mapper i din computers filsystem eller til virtuelle grupperinger baseret på bedømmelser, filtyper, oprettelsesdato eller optagelse i en brugerdefineret samling.
Du kan også bruge overvågningsmapper til automatisk at overvåge og importere mediefiler, som tilføjes til de mapper, som du vælger at "overvåge". Du finder oplysninger om aktivering af overvågningsmapper i Overvågningsmapper. Når du bruger overvågningsmapper, tilføjes et niveau for biblioteksmedier til mappetræet i biblioteket. Du finder også et niveau for biblioteksmedier, hvis Pinnacle Studio registrerer et bibliotek fra en tidligere version af Pinnacle Studio (du skal aktivere overvågningsmapper, hvis du fortsat ønsker at udfylde dette niveau).
* Sådan åbner du biblioteket
1 Gå ind på fanen Rediger, og gør en af følgende ting:
Klik på Bibliotek (under menulinjen), og brug navigeringslinjen til at vælge en medie- eller indholdskategori, som du vil gennemse.
I navigeringslinjen skal du klikke på en kategori, som du vil bruge. Dette skifter automatisk fokus til panelet Bibliotek.