Aikajanan raidan ylätunniste
Aikajanan yläosassa on monia ohjaimia, jotka vaikuttavat aikajanan raitojen järjestelyyn ja järjestykseen. Nämä käsitellään tässä, kun taas äänitoiminnot, joita säädetään aikajanan yläosasta, esimerkiksi raidan äänenvoimakkuus, kuvataan kohdassa Äänet aikajanalla.
Kaikki raidat -alue raidan yläosan yläpuolella tarjoaa samankaltaiset säätimet kuin jokaisen raidan yläosassa, mutta niiden vaikutus on yleinen. Niitä sovelletaan kaikkiin raitoihin samanaikaisesti, mikä kumoaa yksittäiset asetukset.
* Oletusraita
Raidan yläosan vasemmalla puolella oleva oranssi pystysuuntainen viiva osoittaa oletusraidan yhdessä vaaleamman taustasävyn kanssa. Se määrää kohderaidan tietyille toiminnoille, kuten lähetä vastaanottajalle ja liitä. Vasta luodut otsikot ja ScoreFitter-kappaleet lisätään myös tähän raitaan. Lisätietoa on kohdissa Lähettäminen aikajanalle, Leikepöydän käyttäminen, Otsikot ja ScoreFitter-taustamusiikki.
Voit tehdä toisesta raidasta oletusraidan napsauttamalla jonkin raidan yläosan sisällä, muualla kuin painikkeessa tai muussa säätimessä.
* Lukitseminen
Napsauttamalla riippulukkopainikkeita voit suojata raidan tahattomilta muokkauksilta. Sama painike kaikki raidat -alueella ulottaa tämän suojauksen koko projektille.
* Kuvakäsikirjoitus-linkki
Kuvakäsikirjoitus on vaihtoehtoinen aikajanan raidan esitystapa. Pieni Kuvakäsikirjoitus-linkkipainike tulee näkyviin riippulukkopainikkeen alapuolelle kaikkiin raidan ylätunnisteisiin silloin, kun kuvakäsikirjoitus on auki. Valitse kuvakäsikirjoituksen näkymään liitetty raita napsauttamalla painiketta.
* Raidan nimi
Voit muokata raidan nimeä napsauttamalla nimeä kerran, jolloin editori avautuu tekstin kohdalle, tai valitsemalla Muokkaa raidan nimeä raidan yläosan kontekstivalikosta. Vahvista muokkauksesi Enter-näppäimellä tai peruuta se Esc-näppäimellä.
* Video- ja äänitarkkailu
Video- ja äänipainikkeet raidan yläosassa säätävät, lisätäänkö raidan video ja ääni projektin yhdistelmätuotokseen. Ne tukevat monia editointitilanteita, joissa on hyödyllistä estää yhden tai useamman raidan tuotos esikatselun yksinkertaistamiseksi. Samat painikkeet kaikki raidat -alueella vaihtavat ääni- ja videomonitoroinnin tilan koko projektille.
* Raidan lisätoiminnot
Seuraavat toiminnot ovat käytettävissä raidan yläosan kontekstivalikossa tai manipuloimalla raitoja:
Lisää uusi raita: Voit lisätä uuden raidan olemassa olevan raidan ylä- tai alapuolelle.
Poista raita: Poista raita ja kaikki siinä olevat leikkeet.
Siirrä raitaa: Vedä raidan yläosaa ylös tai alas uuteen kerrossijaintiin. Kun vedät raitaa, kirkas vaakasuuntainen viiva ilmestyy kelvollisiin sijainteihin.
Kopioi raita: Kun pidät Ctrl-näppäimen painettuna raitaa siirtäessäsi, raita kopioituu sen liikuttamisen sijaan.
Raidan koko: Kontekstivalikko sisältää neljä määriteltyä raidan kokoa (pieni, keskikokoinen, suuri, erittäin suuri). Määrää koko mukautetusti vetämällä erottajaviivaa raidan ylätunnisteiden välillä, jolloin korkeus säätyy saumattomasti.
Tarkastele aallonmuotoja: Vaihda aaltomuotonäkymää äänileikkeitä varten.
Aikajanan äänitoiminnot on käsitelty kohdassa Äänet aikajanalla.