pinnacle-studio > Använda Pinnacle Studio > Redigera media och tillgångar
Redigera media och tillgångar
Förutom panelen Redigeraren finns det ett antal andra, specialiserade redigeringsfönster. I allmänhet kan du öppna rätt redigeringsverktyg för alla tillgångar eller klipp genom att dubbelklicka på tillgången eller klippet, eller genom att högerklicka och välja ett kommando på snabbmenyn.
När du dubbelklickar på en medietillgång i tidslinjen öppnas panelen Redigeraren. Korrigeringar gäller för klippet i projektet.
Information om att applicera korrigeringar direkt på biblioteksmedia finns i Korrigera Biblioteksmedia.
Lägga till övergångar, effekter, titlar och andra tillgångar
Du kan förbättra ditt videoprojekt genom att lägga till övergångar, effekter, titlar, överlagringar, ett ljudspår eller andra tillgångar, till exempel foton.
Med övergångar kan du markera passage från ett klipp till nästa, med allt från knappt uppfattningsbar upplösning till ett uppseendeväckande sken. Mer information finns i Övergångar.
Effekter varierar från de praktiska (Ljusstyrka och kontrast) till det teatraliska (Fraktaleld). De kan animeras till olika grader av komplexitet med parametrar per nyckelbild. Detta ger oändligt många sätt att göra dina produktioner kreativt intressanta. En effekter är designade för 3D-media.
Foton
Foton kan storleksändras, beskäras och korrigeras, och du kan lägga till en panorera-och-zooma-effekt. Precis som de effekter som nämnts ovan, kan panorering och zoomning animeras med hjälp av nyckelbilder för att skapa en kombination av simulerade kamerarörelser för panorering och zoomning inom ramen för ett enskilt foto.
Mer information om korrigeringsverktyg och redigering av media finns i Korrigeringar och Effekter.